Werkschoenen met een veiligheidsneus

07 Jul 2023

Werkschoenen met een veiligheidsneus

Werkschoenen met een veiligheidsneus

In alle beroepsgroepen geldt: veiligheid boven alles. Of je nu een bouwvakker, een magazijnmedewerker of een timmerman bent, het is belangrijk om je voeten goed te beschermen tijdens het werk. Werkschoenen met een veiligheidsneus bieden de ultieme bescherming en comfort. Werkschoenen met een stalen neus zijn veelvoorkomende veiligheidsschoenen. Naast veiligheidsschoenen met een stalen neus zijn er verschillende andere soorten veiligheidsneuzen beschikbaar, zoals composiet en aluminium. Stalen neuzen zijn de traditionele keuze en bieden uitstekende bescherming, terwijl composiet en aluminium neuzen lichter zijn en geen metalen detectie veroorzaken. Het is belangrijk om rekening te houden met de vereisten van je werkplek en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het juiste type veiligheidssneus voor jouw werkschoenen.

Een stalen neus

Een van de materialen die veel wordt gebruikt bij veiligheidsneuzen is staal. Een stalen neus in werkschoenen fungeert als een schild dat je tenen beschermt tegen zware vallende objecten, scherpe voorwerpen en impact. Op een bouwplaats werkt waar zware materialen worden verplaatst, in een magazijn waar pallets en kisten worden gestapeld, of zelfs in een omgeving met gevaarlijke machines, werkschoenen met een stalen neus bieden een essentiële beschermingslaag. Ze verminderen het risico op pijnlijke verwondingen en zorgen ervoor dat je met een gerust hart kan werken, wetende dat je voeten goed beschermd zijn.

De evolutie van werkschoenen met stalen neus: Van log naar trendy

Naast veiligheid zijn werkschoenen met een stalen neus ook ontworpen met comfort in gedachten. Schoenen met stalen neus zijn gemaakt van duurzame materialen zoals leer of synthetisch materiaal, waardoor ze bestand zijn tegen zware omstandigheden en langdurig gebruik. Deze schoenen bieden ook een goede ondersteuning voor je voeten en hebben vaak een antislipzool, wat vooral handig is als je op een gladde ondergrond werkt.

Ontdek de kenmerken van werkschoenen met stalen neus

Bij het kiezen van werkschoenen met een stalen neus is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de juiste pasvorm, ademend vermogen en waterbestendigheid. Comfortabel schoeisel kan het verschil maken tussen een productieve werkdag en een dag vol pijnlijke voeten. Vergeet ook niet dat werkschoenen met een stalen neus regelmatig moeten worden geïnspecteerd en vervangen als ze tekenen van slijtage vertonen, om de optimale bescherming te waarborgen.

Werkschoenen met een stalen neus zijn niet langer de logge en zware veiligheidsschoenen die ze ooit waren. Tegenwoordig zijn er talloze modieuze en stijlvolle opties beschikbaar die zowel functioneel als trendy zijn. Je hoeft geen concessies te doen op het gebied van stijl om je voeten veilig en comfortabel te houden tijdens het werk.

Investeer in hoogwaardige werkschoenen met een veiligheidssneus en bescherm jezelf tegen potentiële gevaren op de werkplek. Niet alleen zorg je voor je eigen veiligheid, maar je draagt ook bij aan een veiligere werkomgeving voor iedereen om je heen. Blijf op de hoogte van ons blog voor meer waardevolle informatie, tips en advies om het meeste uit je werkschoenen met een veiligheidssneus te halen. Veiligheid staat voorop, en met de juiste schoenen kun je met

EN ISO 20345:2022

Met de introductie van de EN ISO 20345:2022 norm worden de veiligheidseisen voor schoenen verder aangescherpt. Veel werkschoenen beschikken over stalen veiligheidsneus. Een veiligheidsneus van staal behoort echter niet tot de basisvereisten. Wel behoort een veiligheidssneus (S) bestand tegen 200 Joule (15 Kilonewton) tot de basisvereisten. Alle veiligheidsschoenen uit de normering: EN ISO 20345:2022 moeten voldoen aan de volgende basisvereisten:

  • Veiligheidssneus (S)  bestand tegen 200 Joule (15 Kilonewton)
  • Slijtvast en duurzame materialen
  • Ergonomisch en comfortabel
  • Antislip loopzool getest op keramische vloeren i.c.m. schoonmaakmiddel